728x90 AdSpace

Latest News
Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Οφθαλμολογικος εργαστηριακος ελεγχος απο το Android smartphone σας

Μια νέα πολύτιμη εφαρμογή της ιατρικής που αντικαθιστά τον πανάκριβο εξοπλισμό εργαστηριακού ελέγχου έρχεται  και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα από το κινητό σας. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο και δημιουργεί νέες προοπτικές για το μέλλον στην ιατρική , την  πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων, πιο άμεσα και αποτελεσματικά, αλλά και για την στάσιμη μέχρι τώρα , ή αν θέλετε καλύτερα, την περιορισμένη εφαρμογή των δυνατοτήτων μιας smartphone συσκευής. Λογικά όλη αυτή η απότομη εξέλιξη και δυναμική στην τεχνολογία των κινητών με ολοένα και μεγαλύτερες σε ανάλυση κάμερες και ποιοτικότερους φακούς , περισσότερη μνήμη για ποιο άνετη διαχείριση multitask εφαρμογών , γρηγορότερους επεξεργαστές πολυπύρηνους ,ίσως να βρίσκουν πλέον τον πραγματικό δρόμο τους , τον σημαντικότερο μέχρι τώρα στην εφαρμοσμένη τεχνολογία αντί να εξαντλούνται σε αμέτρητα και άσκοπα TEST παιχνιδιών , με  υψηλής ανάλυσης γραφικά και αυξημένο αριθμό FPS , με πολυκάναλα ψηφιακά εφέ ήχου και σε ατέλειωτα  benchmark tests .(που είναι καλά όλα αυτά).



Το σύστημα αυτό είναι απλό στην χρήση του.Η εφαρμογή αναλαμβάνει την εκτέλεση πολύπλοκων οφθαλμολογικών εξετάσεων με εξοπλισμό ιδιαίτερα χαμηλού κόστους.Δημιουργήθηκε για ανθρώπους που ζούν σε απομακρυσμένες φτωχές περιοχές σε διάφορα σημεία του πλανήτη και δεν έχουν την δυνατότητα της στοιχειώδης εξέτασης που απαιτείται καθώς επίσης και για άλλους ερευνητικούς σκοπούς.





Ο εξοπλισμός για την εξέταση του ασθενούς αποτελείται από μια εφαρμογή που τρέχει σε android και μετατρέπει το smartphone  σε ένα επαγγελματικό εργαλείο διαγνωστικού ελέγχου.

Περιέχει πολλά χαρακτηριστικά όπως την λειτουργία geo tagging που βοηθάει στον ευκολότερο εντοπισμό του ασθενούς , πολλές οφθαλμολογικές εξετάσεις , όπως το οπτικό πεδίο η οξύτητα και η καθαρότητα της όρασης , χρωματική απόκλιση, ευαισθησία στις αντιθέσεις ,έλεγχο για καταρράχτη, και απεικόνιση του αμφιβληστροειδούς. Οι ερευνητές λένε ότι εργάζονται επάνω και σε διάφορες άλλες εφαρμογές όπως διαθλασίμετρου, και μια σουίτα εργαλείων και για το τμήμα της παιδιατρικής.





Το έργο αυτό έχει δημιουργηθεί και έχει αναπτυχθεί από μια ομάδα φοιτητών στο Λονδίνο με επικεφαλής τον Dr.Andrew Bastawrous , οφθαλμίατρο και ερευνητή και  υποστηρικτή  του London School of Hygiene & Tropical Medicine,και του Stewart Jordan, συνιδρυτή της Golden Gekko μιας  από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά στην Ευρώπη. Αυτή την περίοδο βρίσκονται στην Κένυα και δοκιμάζουν την χρήση της εφαρμογής Peek κάτω από διάφορες συνθήκες στην περιοχή.

Μέσα από την ανάλυση της εφαρμογής, οι γιατροί θα μπορούν να εντοπίσουν το πρόβλημα του, θα γίνεται  η διάγνωση και θα του  προτείνουν άμεσα τι πρέπει να κάνει .

Αν μη τι άλλο τέτοιες ενέργειες είναι άξιες επαίνου !!  Μπράβο στο Hardware αλλά συγχαρητήρια και προπάντων ΜΠΡΑΒΟ για το Software !!!

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οφθαλμολογικος εργαστηριακος ελεγχος απο το Android smartphone σας Rating: 5 Reviewed By: Unknown