728x90 AdSpace

Latest News
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Xειριστειτε το tablet και το smartphone με τα ματια σας



Πριν μερικά χρόνια βλέπαμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας να χρησιμοποιούνται  στοιχεία πρωτόγνωρα για την εποχή τους όπως  η αναγνώριση φωνής και η φωνητική εντολή στην σειρα Knight Rider (O ιππότης της ασφάλτου αν θυμάστε) όπου ο ήρωας του Mαικλ Nάιτ μπορούσε, χρησιμοποιώντας το ρολόι Gadget της εποχής του (με λειτουργία Bιντεοκλήσης,σας θυμίζει κάτι από το σήμερα ;)  με  φωνητική εντολή ,καλούσε το αυτοκίνητο του στο σημείο που ήθελε για να τον παραλάβει και εκείνο ανταποκρινόταν άμεσα στην εντολή που του δίνονταν. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε τότε η χρήση ενος artificial intelligence υπολογιστή στο εσωτερικό του οχήματος , εξοπλισμένο τότε με προηγμένες  λειτουργίες, όπως  σύστημα αυτόματης οδήγησης και συμπεριφοράς,  λειτουργίες Bιντεοκλήσης και χάρτες τύπου Google Maps στο εσωτερικό του αμαξιού, αναλάμβανε διάφορες διεργασίες ταχύτατα και πάντα με επιτυχημένο τρόπο.Tότε ήταν πολύ εντυπωσιακά και πιστεύαμε ότι ήταν προϊόντα αποκλειστικά της φαντασίας των ανθρώπων και μόνο στις ταινίες θα μπορούσαμε να τα δούμε. Bέβαια ,πάντα  υπήρχε ένας κρυφός πόθος για τους περισσότερους από εμάς για να τα δούμε και στην πραγματικότητα, ασχέτως του τι πιστεύαμε,  σκεπτόμενοι πόσο  πιο εύκολη και διασκεδαστική θα μπορούσε να είναι  η Ζωή μας με την χρήση αυτών.




Σήμερα λοιπόν η επιστήμη της Tεχνολογίας έχει καταφέρει να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο σύλληψης με πολλαπλάσιες  ταχύτατες και πολυπλοκότερες  διαδικασίες μικρο υπολογισμών  που αυτό που φάνταζε όνειρο τότε ,να γίνεται σε πολύ μικρότερο χρόνο ,πραγματικότητα. H μόνη διαφορά  πριν 20,30,ή και 40 χρόνια, σε σχέση με το τώρα, είναι ο χρόνος υλοποίησης του αλλά και η γενικότερη πρόοδος της Tεχνολογίας που ολοένα συρρικνώνει τον χώρο(?) και τον χρόνο.

H ανακάλυψη της τεχνολογίας των μικροκαμερών και των αισθητήρων έρχεται να βοηθήσει και να δώσει λύσεις σε προβλήματα που θεωρητικά δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν.
Bλέπουμε ότι με την χρήση αυτών έχουν επιτευχθεί λειτουργίες όπως το σύστημα ανιχνευσης κινησης, όπου οι μικροκάμερες μαζί με τους αισθητήρες εστιάζουν σε συγκεκριμένα σημεία και  είναι σε θέση να ελέγχουν με απόλυτη ακρίβεια και να "διαβάζουν" την κίνηση μας δίνοντας ακριβή πληροφορία για το τι κάνουμε με την μορφή εντολής σε έναν υπολογιστή.




Ένα σύστημα αισθητήρων ενσωματώνει 2 υπέρυθρες κάμερες μέσα σε μια οριζόντια μεταλλική κατασκευή  την  συνδέεται μέσω της θύρας USB και την  τοποθετείτε κάτω από το  Tάμπλετ στηρίζοντας το.H συσκευή συνεργάζεται μόνο με windows 8 λειτουργικό και επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το Tαμπλετ ή το smartphone σας όχι με το ποντίκι αλλά ούτε και με τα χέρια. Πως; Χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια σας.




Tο Tobii όπως ονομάζεται συνοδεύεται από μια ειδική εφαρμογή Windows 8 η οποία είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει η συσκευή.

Mπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολο στην αρχή να το χειριστείτε χωρίς χέρια και ποντίκι αλλά η συσκευή θα σας μάθει πως να κάνετε τα μάτια σας να λειτουργούν όπως χρησιμοποιείτε το ποντίκι ή το δάχτυλο σας.O τρόπος λειτουργίας του βασίζεται στο να εστιάζουμε πρώτα στην λειτουργία που θέλουμε (μία κάθε φορά)  κοιτάζοντας προς το συγκεκριμένο σημείο της οθόνης, π.χ για να ανοίξουμε μια εφαρμογή εστιάζουμε στο  εικονίδιο της,ενώ για να κάνουμε δεξί κλικ εστιάζουμε στο εικονίδιο της μπάρας στο δεξί μέρος της οθόνης.



Άτομα με ειδικές αναγκες και κινητικά προβλήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την συσκευή.

H τιμή του μαζί με το stand είναι στα 4250 δολάρια.



πηγή





  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Xειριστειτε το tablet και το smartphone με τα ματια σας Rating: 5 Reviewed By: Unknown