728x90 AdSpace

Latest News
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Sound Band , Νεα επαναστατικη τεχνολογια ακουστικων


 Μια νέα τεχνολογία ακουστικών με μια εξελιγμένη λειτουργία noise cancelation πρόκειται να κάνει την εμφάνιση της στην αγορά.

Γνωρίζουμε ότι ο ήχος μεταφέρεται από τα  ακουστικά και τα ηχεία στα αυτιά μας , μέσω του αέρα. Πιο συγκεκριμένα τα μόρια του αέρα μεταφέρουν τον ήχο στο αυτί μας και αναγκάζουν τη μεμβράνη που λέγεται τύμπανο να πάλλεται. Στη συνέχεια μεταφέρεται η πληροφορία με τη βοήθεια του ακουστικού νεύρου στον εγκέφαλο μας και ακούμε τον ήχο.


 Τα ακουστικά Sound Band έχουν μια διαφορετική φιλοσοφία ως προς την μετάδοση της πληροφορίας καθώς δεν χρησιμοποιεί την μετάδοση της μέσω του αέρα αλλά  μέσω των δονήσεων που προκαλούνται στο αυτί.


Τα ακουστικά είναι κατασκευασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να τοποθετούνται στο πίσω μέρος από το αφτί (και όχι στο εσωτερικό του) ενώ μέσω του οστού που βρίσκεται στο πίσω μέρος  από το αυτί μας μεταφέρονται οι δονήσεις των ακουστικών προς το  τύμπανο και εκείνο έπειτα αποκωδικοποιεί την πληροφορία που φτάνει στο εσωτερικό του.


Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ήχος να είναι πολύ πιο καθαρός και ξεκούραστος στο αυτί μας γιατί δεν ασκείται καμιά πίεση μέσω  του αέρα στο εσωτερικό του όπως γινόταν με την μέχρι τώρα τεχνολογία , καθώς επίσης μπορούμε να ακούμε παράλληλα ,  ελεύθερα και καθαρά, τους ήχους του περιβάλλοντος χώρου μας. 

Αυτή η τεχνολογία έρχεται για να φέρει νέα δεδομένα στον ήχο και την μετάδοση του, που αν μη τι άλλο αναμένεται να είναι συναρπαστική.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Sound Band , Νεα επαναστατικη τεχνολογια ακουστικων Rating: 5 Reviewed By: Unknown